Netflix: Cele mai bune filme bazate pe mituri

În lumea filmelor, miturile și legendele urbane au fost mereu o sursă de inspirație pentru regizori și scenariști, care transformă aceste povești în filme captivante și pline de mister. Platforma de streaming Netflix nu face excepție și oferă o gamă variată de filme care se inspiră din miturile și legendele urbane din întreaga lume. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune filme disponibile pe Netflix, care pun în scenă mituri și legende urbane și te invită să pătrunzi în lumea fascinantă a poveștilor și a misterelor.

1. „Veronica” (2017)

„Veronica” este un film de groază spaniol care se inspiră dintr-o legendă urbană reală despre o fată adolescentă care încearcă să contacteze spiritele cu ajutorul unei table de Ouija și este bântuită de forțe malefice. Cu o atmosferă întunecată și tensionată și o interpretare puternică din partea actorilor, acest film te va captiva și te va ține cu sufletul la gură pe tot parcursul său.

2. „The Ritual” (2017)

„The Ritual” este un film de groază britanic care se inspiră din mitologia nordică și urmărește povestea a patru prieteni care se pierd în pădurea din Suedia și sunt vânați de o creatură malefică. Cu o atmosferă întunecată și amenințătoare și o poveste plină de suspans și surprize, acest film te va ține lipit de ecran de la început până la sfârșit și îți va arăta latura întunecată a miturilor și legendelor nordice.

3. „The Babadook” (2014)

„The Babadook” este un film de groază australian care se inspiră dintr-un personaj mitologic înfricoșător și urmărește povestea unei mame singure și a fiului ei care sunt bântuiți de un spirit malefic dintr-o carte pentru copii. Cu o atmosferă tensionată și amenințătoare și o interpretare strălucitoare din partea actorilor, acest film te va ține cu sufletul la gură și te va face să te întrebi dacă adevărul despre Babadook este mai înfricoșător decât ficțiunea.

4. „The Autopsy of Jane Doe” (2016)

„The Autopsy of Jane Doe” este un film de groază american care se inspiră din legende urbane despre cadavre neidentificate și urmărește povestea a doi medici legiști care descoperă secrete întunecate în timpul unei autopsii asupra unui cadavru aparent normal. Cu o atmosferă claustrofobică și tensionată și o interpretare captivantă din partea actorilor, acest film te va ține lipit de ecran și te va face să te gândești de două ori înainte să intri într-un morgă.

5. „Hush” (2016)

„Hush” este un thriller psihologic american care se inspiră dintr-o legendă urbană despre un criminal în serie și urmărește povestea unei femei surde care este vânată de un criminal în serie în timp ce se află singură în casa ei din pădure. Cu o atmosferă tensionată și amenințătoare și o interpretare strălucitoare din partea actorilor, acest film te va ține cu sufletul la gură și te va face să te întrebi cine este cu adevărat monstrul din întuneric.

6. „The Boy” (2016)

„The Boy” este un film de groază american care se inspiră dintr-o legendă urbană despre o păpușă înfricoșătoare și urmărește povestea unei tinere femei care este angajată să aibă grijă de o păpușă de dimensiuni umane într-o casă izolată. Cu o atmosferă tensionată și misterioasă și o poveste plină de surprize și întorsături de situație, acest film te va face să te întrebi dacă păpușa este cu adevărat vie sau doar o iluzie sinistră.

7. „The Ritual” (2017)

„The Ritual” este un film de groază britanic care se inspiră din mitologia nordică și urmărește povestea a patru prieteni care se pierd în pădurea din Suedia și sunt vânați de o creatură malefică. Cu o atmosferă întunecată și amenințătoare și o poveste plină de suspans și surprize, acest film te va ține lipit de ecran de la început până la sfârșit și îți va arăta latura întunecată a miturilor și legendelor nordice.

8. „The Witch” (2015)

„The Witch” este un film de groază american care se inspiră dintr-un personaj mitologic înfricoșător și urmărește povestea unei familii puritane care este bântuită de forțe malefice într-o colonie izolată din New England. Cu o atmosferă sumbră și tensionată și o interpretare remarcabilă din partea actorilor, acest film te va captiva și te va face să te întrebi dacă forțele întunecate sunt reale sau doar fructul imaginației umane.

9. „The Conjuring” (2013)

„The Conjuring” este un film de groază american care se inspiră din legenda urbană a unei case bântuite și urmărește povestea a doi demonologi care sunt chemați să investigheze fenomene paranormale într-o casă din Rhode Island. Cu o atmosferă tensionată și amenințătoare și o poveste plină de suspans și surprize, acest film te va ține lipit de ecran și te va face să te întrebi dacă adevărul despre casa bântuită este mai înfricoșător decât ficțiunea.

10. „Lights Out” (2016)

„Lights Out” este un film de groază american care se inspiră dintr-o legendă urbană despre o creatură înfricoșătoare care apare doar în întuneric și urmărește povestea unei femei tinere care este bântuită de această creatură malefică din trecutul său. Cu o atmosferă tensionată și înspăimântătoare și o interpretare remarcabilă din partea actorilor, acest film te va face să-ți fie frică să stai singur în întuneric și să te întrebi dacă ființa înfricoșătoare este reală sau doar o iluzie a minții.

Concluzie:

Aceste filme bazate pe mituri și legende urbane disponibile pe Netflix sunt perfecte pentru a te bucura de o experiență înfricoșătoare și pentru a te aventura în lumea fascinantă a poveștilor și a misterelor. Indiferent dacă ești în căutarea unui thriller tensionat, a unui film plin de suspans sau a unei povești înfricoșătoare despre spiritism și fenomene paranormale, Netflix are o selecție vastă de filme care te vor face să îți fie frică să mai închizi lumina noaptea. Așadar, pregătește-ți gustările și asigură-te că ai un prieten alături de tine și bucură-te de aceste filme înfricoșătoare și pline de mister în timpul unei seri de film la tine acasă!

Add comment