Psihologia invingatorului

Azi vom discuta despre invingatori.  Ce inseamna sa fii invingator? As putea spune ca un invingator este un individ care a pierdut  dar a continuat sa incerce pana a reusit. Artele martiale ar fi singura discplina, daca putem sa le numim asa, care se ocupa de pregatirea si evolutia individului pe cele doua planuri, fizic si psihic. Pot spune ca pentru cei care doresc o dezvoltare personala artele martiale sunt de mare folos. Unii ar putea aduce argumente impotriva spunand ca nu doresc sa devina luptatori, o eroare majora, zic eu. Daca nu lupti nu poti invinge. Si dupa cum spuneam anterior, acestea educa si mintea. Esential, daca stam sa ne gandim ca printr-un antrenament riguros si o determinare puternica un individ poate deveni o arma letala. De aceea in artele martiale se promoveaza valori precum respectul, dreptate, disciplina, echilibru interior. Un practicant de arte martiale se foloseste de abilitatile sale pentru a-i ocroti pe cei slabi, neputinciosi, adica si-ar folosi abilitatile pentru a face bine. Se poate observa zic eu, un comportament etic de recomandat. Precum un diamant poate capata valoare daca este taiat corespunzator asa si omul isi poate implini potentialul sau daca este indrumat si pregatit pentru calatoriile sale. Iar viata este calatoria noastra, a fiecaruia.  Artele martiale, si cand spun acest lucru ma refer la cele chinezesti traditionale, inglobeaza o intreaga filosofie. Desigur pana cand elevul va deveni la randul sau maestru drumul este lung si sinuos, iar la final ajung doar cei mai puternici. Dar aceasta simpla idee, ca fiecare maestru a fost la randul sau elev, inspira incredere celui care a inceput recent sau care doreste sa paseasca pe acest drum al dezvoltarii personale. Ce-mi mai place in artele martiale este faptul ca maiestria se dobandeste prin munca. Chinezii denumesc acest lucru Kung Fu(maiestrie, abilitate).

Intr-o lume bombardata de non-valori, artele martiale ar putea fi educatia de care avem nevoie. Ar putea spune unii ca ei nu doresc sa-i invinga pe ceilalti, dar eu le spun ca prin arte martiale vei ajunge sa te invingi pe tine. Cel mai important. Cum ajungem la rezultatul acesta? Prin munca desigur, o munca titanica dar care se merita, fara de pret. Ideea „nu pot” se dizolva atunci cand practici arte martiale. Prin urmare barierele incep treptat sa se darame, iar cele mai mari bariere sunt cele din mintea noastra. In legatura cu orice activitate, intai se manifesta o idee in mintea noastra, dupa care o punem in aplicare. Fie ca ideea este „nu pot sa alerg in parc pentru ca nu am adidasi de alergat”, fie ca „voi alerga in parc pentru ca imi place in natura si imi maresc rezistenta fizica”. Ce este in mintea noatra ulterior manifestam in plan fizic. Asadar in mintea unui practicant de arte martiale nu mai exista aceste bariere psihice. Exista insa dorinta de a se autodepasi, de a deveni mai bun. Si cand spun mai bun ma refer mai bun decat el insusi, nu decat alt individ. Cea mai usoara alegere a unui individ este sa fie pasiv, sa renunte, dar si aceasta este o alegere. Artele martiale cladesc un individ cu caracter puternic, un individ care nu se da inapoi din fata greutatilor, un individ care nu renunta, un invingator.

Daca stabilesti mereu limite in tot ceea ce faci, fizice sau de orice alt fel, acest lucru se va extinde in munca si in viata ta. Nu exista niciun fel de limite, exista numai platouri. Tu nu trebuie sa ramai acolo, trebuie sa le depasesti constant. Bruce Lee.

Pentru cei din Craiova va pot recomanda cursurile de Wing Chun Kung Fu ale Clubului Wu Quan Li – detalii la http://wu-quan-li.ro/.

invingator

DACA VREI SA FII UN INVINGATOR, NU RENUNTA NICIODATA !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: