Sarbatori fara sms-uri false!

images
La multi ani, dragii nostri cititori!

Pot spune ca sarbatorile anului 2014 au fost destul de linistite in ceea ce priveste nebunia sms-urilor. Va aduceti aminte cum era inainte? Toata lumea dadea sms-uri, trebuia mereu sa stai cu mana pe telefon, fie ca era Craciun sau Revelion. In anii trecuti rasunau sms-urile peste tot. Fie ca erai pe strada, mergeai la cumparaturi sau stateai acasa te gaseai mereu sub un sir indelung de bipait-uri sau de tiuit-uri anuntand alt sms. Sarbatorile care abia au trecut au fost altfel, parca lumea s-a mai domilit cu sms-urile.
E interesant de studiat structura psihologica a sms-ului in opozitie cu intalnirea sau convorbirea telefonica.
De ce oare, oamenii transmiteau acelasi mesaj copiat in n exemplare, nepersonalizat si fara niciun continut afectuos? De ce oare ne enervam cand citeam mesajele lipsite de vitalitate si nepersonalizate dar in acelasi timp noi trimiteam unele la fel? De ce stateam cu mana pe telefon fara sa simtim ce scriem, fara sa transmitem niciun strop de dragoste?
Vreau sa cred ca rarirea sms-urilor din perioada sarbatorilor anului trecut sa fie un efect al constientizarii superficialului. O dorinta de mai multa dragoste, comunicare, apropiere si o respingere a mesajului impersonal.
Sufletul nostru este o entitate nuantata care simte diferit pentru fiecare iar mintea percepe…diferit fiecare persoana. Parea frumos ca transmiteam si primeam mesaje, ca spuneam ca oamenii isi aminteau de noi, dar multe dintre acele sms-uri „sunau” a gol. Erau cuvinte fara suflu care se adresau tuturor si nimanui in acelasi timp.
Erau oameni care se simteau enervati, tulburati chiar, in fata unor cuvinte pompoase, cu aere de maretie, dar dincolo de ele nu se afla niciun sentiment, iar daca nu existau sentimente sms-urile erau doar vorbe-n vant.

Cred ca daca s-au rarit sms-urile inseamna ca e un semn de revenire la normalitate. Un semn ca avem nevoie de mai multa sinceritate, ca avem nevoie sa ne manifestam direct, deschis si in loc sa trimitem zeci, sute de sms-uri preferam sa vorbim la telefon sau sa dam sms acelor oameni care ne sunt apropiati cu adevarat.
Nu trebuie sa ne falsificam, trebuie mai degraba sa intelegem ca avem relatii diferite, cu oameni diferit, ca suntem implicati emotional diferit in fiecare relatie, iar acest lucru ne solicita sa scriem sms-uri personalizate. Asa cum nu vorbim acelasi lucru la telefon cu toate persoanele, nu putem trimite acelasi mesaj tututor oamenilor pe care-i cunoastem.
Consider ca e mai important sa comunicam fie si la telefon, cu persoanele apropiate, caci o alta stare de spirit se creeaza prin voce.
Fara sinceritate, fara o sclipire de reci­procitate, fara emoţie si fara traire n-are rost niciun SMS.
Sa avem numai sarbatori fara sms-uri false!

Anunțuri

One comment

  1. ce ma enerveaza cand de fiecare sarbatoare n mesaje primes dintre care aproape toate sunt identice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: