Forever young

a38aa20912b7bede99c69a2a097ba869In interiorul fiecaruia dintre noi exista o parte extinsa, o parte care nu cunoaste nici granite, nici sfarsituri, o parte care lucreaza in afara timpului si a spatiului. Aceasta parte pare sa fie atrasa in dimensiunea fizica, unde suntem tot noi, dar noi cei ce imbatranim, cei ce-si vad granitele, cei ce se sperie de un fir de par alb sau de un rid, de o durere fizica sau chiar de gura lumii. Noi nu suntem doar trup, nu suntem doar o parte finita, noi suntem si nelimitati. Partea noastra nelimitata este partea din noi care este libera, puternica, iubitoare si frumoasa dar care devine aproape inconstienta in momentul in care ne ingradim mintea si incepem sa privim aproape hipnotic catre o singura parte: trupurile noastre.
Ceea ce mintea noastra crede ca e real devine real!

In momentul in care privim doar spre trupul nostru care imbraneste, care isi pierde din vitalitate si se degradeaza, lucrul acesta ne impiedica pe noi sa experimentam bucuria de a ramane tineri in interior si a cunoaste frumusetea varstei psihologice, copilul intelept ascuns intr-un adult sau intr-un batran. Sunt oameni care au reusit sa depaseasca limitele corpului si astfel au inteles ca mintea este o inchisoare in care traim cu impresia ca suntem liberi, la fel cum au inteles ca tot mintea poate sa ne ofere cheia catre libertate.
Nu crede in urat, nu crede in batranete, nu crede in orice te opreste sa iubesti, sa traiesti, sa nu cresti niciodata ziduri in tine sau in mintea ta, nu lasa pe „e greu”, „e rau”, imposibil” sau „nu pot” sa iti cucereasca mintea fiindca atunci o sa devii prizonierul acestor trairi carora tu le dai putere in momentul in care le spui.
Poate ca ar trebui sa invatam sa meditam, sa invatam sa stam in interiorul nostru, cu noi insine iar in acele cateva momente putem sesiza cum mintea nostra nu are limite, ea poate fi prezenta in orice loc, in orice timp fie el trecut sau viitor. Ea e partea noastra care creeaza totul: deprimarea si fericirea, dragostea si ura, inventiile, poeziile, filosofia, etc. Aceste idei apar toate in spatiul acesta infinit, dar pe care noi nu-l constientizam deoarece suntem focalizati in mod excesiv pe materialitatea noastra. Poate in timp, nivelul de constiinta al oamenilor va creste si undeva, candva puterea de focalizare se va inversa iar atunci lumea va cunoaste sinele si va intelege experienta in trup de la un alt nivel de constiinta iar in felul acesta felul omului de a trai va suporta schimbari radicale.
Sa-ntelegem ca toate fricile, toate nelinistile si toate hotarele sunt niste caramizi pe care le asezam cu mintea in noi si in felul asta imbatranim chiar daca suntem tineri. Constietizand asta putem sa ne oprim din situatii sau stari care nu ne aduc niciun strop de fericire, dimpotriva. Doar cand o sa intelegem libertatea mintii noastre si puterea ei o sa ajungem sa culegem gandurile pline de bucurie, de viata care sunt mereu acolo dar asteapta doar sa fie focalizate. In schimb, noi alegem sa ne inchidem in propriile minti si sa pretindem ca realitatea e de fapt aici, unde e suferinta, unde e greu, unde e batranete, fara sa intelegem ca noi de fapt ajungem sa hranim aceste aspecte, crezandu-le un dat.
Intr-adevar, forma noastra fizica este limitata, dar faptul ca noi ne raportam exclusiv la ea ne limiteaza libertatea, ajungand astfel sa imbatranim mai repede si sa traim mereu obsedati de conditia umana.
Introspectia, meditatia, autoanaliza, bunul obicei de a ne pune intrebari esentiale si de a medita in noi insine pentru a primi raspunsuri sunt doar cateva dintre intrumentele care ne ajuta sa ne cunoastem pe noi. Retineti: tineretea este o stare de spirit!
„Gandurile sunt lucruri” iar ceea ce traim nu este nimic altceva decat expresia automata a ceea ce gandim.
Sa intelegem ca imbatranim doar cand acceptam batranetea in minte. Avem puterea sa visam si sa cream bucurie, frumusete si viata cu gandul.

Anunțuri

One comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: