Ziua buna se cunoaste de dimineata

empathyPe langa multele lucruri de care depinde viata noastra, cum ar fi : aerul pe care-l  respiram, hrana, apa, calitatea somnului, viata depinde si de minte, de sentimentele  noastre. Suntem alcatuiti din trup, minte si spirit si trebuie sa tinem mereu cont de  acest lucru. Tocmai de aceea trebuie sa ne protejam de negativitati prin felul in care  ne incepem ziua.

Dimineata, imediat dupa ce ne-am trezit, este foarte important sa ne energizam mintea si trupul  pentru restul zilei. Corpul trebuie hranit cu o dieta corecta, care sa ne produca vitalitate, NU  oboseala si lene si energizat prin exercitii usoare si respiratie profunda.Mintea trebuie energizata  prin linistea meditatiei dar si prin ganduri pozitive si puternice. Acestea sunt modurile noastre de a  nu fi afectati de gandurile negative din jur.
O zi nu este buna sau rea de la sine, ci ea poarta amprenta intelegerii noastre si a respectului pe care-l avem sau nu pentru propria viata. Nu este suficient sa ne invioram dimineata printr-un dus, sa  mancam ceva repede si apoi sa o luam de la capat cu alergarea prin lume, fiind convinsi ca am facut  tot pentru starea noastra de bine dar spre surprinderea noastra ne simtim rau.
Cu ceea ce ne hranim mintea si spiritul dimineata, conteaza la fel de mult sau poate chiar mai mult decat hrana fizica, deoarece ordinea importantei ar putea fi superioara la aceste niveluri caci realitatea fizica nu este posibila in absenta celei non fizice, asa cum e imposibil sa apara o cladire in lume fara ca un arhitect s-o fi imaginat, gandit, desenat si apoi s-o fi adus in realitate. Nu trebuie sa ne hranim doar cu mancare, ci si cu gandurile care ies din inima noastra.
Pe langa meditatia de liniste a mintii trebuie neaparat sa avem grija la gandurile noastre, caci acolo, inauntrul fiintei noastre, e locul in care liberul arbitru are putere iar masura in care alegem ganduri pozitive, pline de viata, de respect pentru noi dar si pentru cei din jur, alegem de fapt energia frumoasa a zilei. Alimentatia sanatoasa, somnul sanatos, gandirea sanatoasa dar si sentimentele sanatoase sunt alegerile noastre si in ele stau ascunse energia sau lipsa ei in fiecare zi. Este foarte greu sa recuperam energiile pierdute prin alegeri nesanatoase dar nu si imposibil.
Este posibil ca facandu-ne un program care sa cuprinda toate acele dimensiuni ale sanatatii omului (minte,suflet,spirit), sa reusim sa ne intoarcem de pe drumurile unei boli, sa ne vindecam sau chiar sa amelioram situatii considerate imposibil de vindecat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: