Maestrul si dezvoltarea personala

Dac`ar fi fost sa ma iau dupa bunicu-meu ar fi trebuit sa fiu angajat, insurat, cu copii, cu armata terminata. Dac`ar fi fost sa ma iau dupa maica-mea ar fi trebuit sa ma fac avocat sau judecator, iar dac`ar fi fost dupa taica-meu ma faceam fotbalist la Univeristatea. Din fericire, am inteles ca drumul pe care merg il aleg singur. Nu stiu daca asta inseamna in vreun fel ca imi neg soarta, poate ca de fapt in acest moment mi-o creez singur. Cand spunem soarta e ca si cum ne-am elimina posibilitatea de a alege. Intr-un fel nu iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ti se intampla sau pentru ceea ce TU alegi, iar daca nu-ti asumi responsabilitatea e ca si cum ai spune ca viata ti se intampla pur si simplu, tu neavand nicio legatura cu ea. Deci, cand iti negi liberul arbitru e ca si cum ai spune ca viata e ca un sughit, ceva care ti se intampla pur si simplu.

De ceva timp observ cum siturile de “Dezvoltare Personala” se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie. Promoveaza si incearca sa introduca in mintea oamenilor ideaa ca aceasta “Dezvoltare Personala” se poate face stand pe scaun, de unu singur in fata calculatorului  citind diverse carti/articole pline de “instructiuni” catre “success”. Probabil in cultura occidentala se considera ca fiecare poate sa invete de unul singur orice, iar Maestrul(Profesorul) neavand loc in procesul de evolutie. Tin sa va informez ca acest aspect este extrem de daunator, practic este o autosabotare.

Deci, in momentul in care doriti sa pasiti pe un drum nou(dezvoltare personala, spiritualitate, etc.) cautati-va un Maestru care sa indrume, pentru ca aceasta este cea mai importanta alegere pe care o faceti la un inceput de drum. Va veti intreba de ce conteaza atat de mult acest lucru. Va pot spune ca energia maestrului se transmite elevului, deci trebuie sa fim atenti ce maestri ne alegem sau ce maestri ne aleg. Pentru multi dintre voi, alegerea a fost facuta deja. Consider ca “Maestrul” civilizatiei contemporane este TV-ul. Acest obiect destinat la inceput informarii, destinderii si poate educarii populatiei a ajuns cel mai mare factor de influentare a maselor. Observ promovarea sentimentelor de frecventa joasa frica, anxiozitate, ura de catre acest obiect pe cand un Maestru adevarat te va ajuta sa iti educi atat psihicul, eliminand din ideile tale aceste sentimente ce te inlantuie, cat si fizicul (printr-o alimentatie corespunzatoare si o viata activa).

Daca te ocupi de echilibrul psihicului tau, lumea fizica se va astere de la sine armonios. Ce ai in minte, aia ai si in viata. “Maestrul  Capitalismului”(TV-ul) te transforma intr-un manipulator, meseria cea mai raspandita in capitalism este acea de vanzator de produse, iar dupa un anumit punct orice poate deveni si devine un produs: oamenii, patria, natura. Din simpla notiune de profit ne dam seama ca e nevoie de o victima pentru a face profit de pe urma acestia. De ce folosesc denumirea de manipulator? Pentru ca in momentul in care mintea oamenilor este incetosata iar scara lor de valori a fost aparent modificata, iar in momentul in care un individ considera atingerea scopului propus mai importanta decat valorile morale sau empatia cu semenii dispare, transformarea se produce. Asa ca trebuie mereu sa avem grija ce avem in minte, ce idei avem, sa le filtram pentru ce avem in idei se manifesta in realitate, pot sa spun ca dorintele oamenilor se indeplinesc mereu, trebuie doar sa aiba grija ce dorinte au. Daca iti doresti sa faci profit, o vei face dar cu ce costuri ? Bineinteles si dorintele trebuiesc analizate si intelese dar acest lucru ar trebui facut atunci cand incercam sa ne stabilim scara de valori. O sa intrebati ce e aceea, iar raspunsul meu nu va fi unul complicat sau de exegeza. Putem sa enumeram de la 1 la 5 cele mai importante lucruri pentru noi. Fiti foarte atenti pentru ca dupa cum spuneam mai inainte ceea ce iti doresti se intampla. Multi ar fi tentati sa puna pe prima pozitie banii, dar dupa cum spunea Caligula “Daca banii inseamna totul, atunci viata nu inseamna nimic”. Prin urmare daca vei ajunge sa fii bogat dar ulterior te vei imbolnavi ai putea fi surprins sa observi cum scara ta de valori se schimba instant iar sanatatea va fi pe primul loc. Precizez ca medicina nu poate vindeca orice boala, deci orice suma disponibila ar fi de fapt inutila.

Daca vi se par mult 5 selectii, puteti incepe cu primele 3. In momentul in care considerati ca aceea este varianta finala, pasul urmator va fi sa analizati ce masuri luati pentru a va atinge scopurile propuse. Vreau sa fac distinctia aici intre a dori si a vrea iar elementele de pe scara voastra de valori nu trebuie sa ramana la stadiul de dorinta. Va fi necesar sa distribuiti din vointa voastra spre materializarea ideilor anterioare. Trebuie sa avem prezent faptul ca doar atunci cand actionam spre indeplinirea dorintelor chiar vrem cu adevarat, pana atunci dorintele noastre raman simple ganduri.

Mai jos as vrea sa va prezint cuvintele celui pe care eu il numesc un Adevarat Maestru.

Nicio societatea nu vrea ca tu sa devi intelept, este impotriva tuturor “investitiilor” societatilor. Daca oamenii sunt intelepti nu pot fi exploatati. Daca ei sunt inteligenti, nu pot fi subjugati, nu pot fi fortati intr-o viata mecanica, sa traiasca precum roboti, si-si vor afirma individualitatea. Vor avea mireasma rebeliunii in jurul lor, le va placea sa traiasca in libertate. Libertatea vine cu intelepciunea intrinseca. Sunt inseparabile…

(OSHO)


Pace, Lumină şi Iubire

Nodul Gordian

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: