Vindecarea se afla in gene

602727_10151518367517491_1282871771_n

De-a lungul timpului, oamenii au fost victimele uneia dintre cele mai grave credinte, si anume ” credinta in puterea genelor de a ne transmite diferite boli”.
Genele apar in constiinta noastra ca niste „puteri” menite sa ne mistuie, capabile sa ne aduca cele mai grave boli si unele dintre cele mai grave stari existentiale pe care le poate trai omul: neputinta, deznadejdea si lipsa de speranta.
Majoritatea informatiilor pe care le primim zilnic din domeniul stiintei, uneori intervine si religia sau spiritualitatea, ne confirma cele mai groaznice spaime, si anume ca suntem neputinciosi in fata informatiei genetice.
Sperantele in privinta eradicarii diabetului sunt minime, dar cu toate astea ne consolam cu cheltuielile uriase care se fac pentru ameliorarea efectelor sale.
Putem spune ca si bolile psihice „tarasc” dupa ele aceeasi amprenta a indezirabilului si al lipsei de speranta, in mod special mostenite, cum ar fi schizofrenia.
Auzim mereu chiar si doctori spunand ca boala transmisa ca informatie genetica este incurabila!
Daca nu avem in jurul nostru oameni bolnavi sau daca noi insine nu suntem bolnavi riscam sa nu intelegem frica,teroare, neputinta in fata credintei ca genele ne dicteaza degradarea iar noi nu mai avem nicio cale de scapare/vindecare.
Cred cu tarie ca tocmai aceasta „credinta” in fatalitate impusa de gene, cantareste in psihicul nostru mult mai greu si mai barbar decat gena insasi.
Aceasta credinta este sustinuta din umbra de ganduri, sentimente si emotii dramatice, a caror mare putere devine factorul determinant in agravarea simptomelor, deoarece insasi credinta cu pricina presupune pierderea completa a sperantei in ameliorare si, mai ales, cand cu ajutorul mintii, fiinta isi pune singura pierdici in cautarea unor cai de vindecare.

556019_177383062416531_1682698123_n

Avem chiar in Noul Testament un fragment in care putem citi cum Iisus il vindeca pe „orbul din nastere”, de aici putand deduce ideea incredibila pe care El insusi a vrut sa ne-o transmita, si anume ca boala „scrisa in gene” se poate vindeca. Procesul unei astfel de vindecari presupune o cale profund transformatoare.
Totul incepe prin cultivarea voluntara a iubirii, a bunatatii si a blandetii in toate aspectele vietii, cu toate persoanele, toleranta, acceptarea, rabdarea, intelegerea si ingaduinta continua, iertarea. Toate acestea sunt aspecte care pot vindeca. Aceste trairi practicate in mod constient, fara teama, fara intrerupere si fara sa ne pierdem speranta, chiar si in momentele in care conditii deosebit de vitrege se ivesc in calea noastra, aceste atitudini ne intaresc launtric si ne transmit in ADN-ul nostru informatii pretioase, capabile sa ne schimbe destinul genetic si vietile.
Conform unor studii, copiii institutionalizati au conformatia ADN-ului schimbata din cauza privatiunii afective, a lipsei de speranta si a presiunii constante a fricii.
Daca lipsa de afectivitate, frica si dezolarea au reusit sa scrie o informatie noua in structura biologica a unui om, atunci trebuie sa fie adevarat ca iubirea practicata fara nicio exceptie si in mod constient, poate vindeca.
Daca iubirea, bunatatea si acceptarea pot rescrie informatii noi in gene, atunci nu putem decat sa credem ca ele ne pot transforma vietile, caci contin puterea iubirii, care traind-o, nu face decat sa ne ajute sa ne reamintim faptul ca nu suntem slabi nici in fata conditiilor de viata nefericite si nici in fata genelor noastre.
Trebuie doar sa ne intoarcem la ceea ce ne da cu adevarat putere iar acel ceva e pacea noastra interioara!

Anunțuri

3 comentarii

  1. marianzidaru · · Răspunde

    Reblogged this on EARTH CHANGE MZ and commented:
    Vindecarea se afla in gene.

  2. Superbe articole ai, de-a dreptul fascinante.
    Te-am adaugat la blog roll 🙂

    1. Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: