Viata are solutii

Mintea noastra a functionat mereu dupa niste legi exacte; singura problema este ca noi nu le cunoastem, nu le intelegem si nu suntem constienti de puterea lor.
Faptul ca suntem nesiguri in privinta legilor de functionare a mintii, ne face sa ne simtim atacati de lumea din jurul nostru, ajungem sa ne credem victime ale altor oameni, sa ne simtim neindreptatiti si sa credem ca exista diverse forme ale raului care nu asteapta decat momentul sa ne puna la colt, cu genunchii pe coji de nuci.
Intelegerea legilor sufletului, a constiintei nu se scuteste de erori si nici nu ne fac sa traim pe norisori in permanenta, dar ne ajuta sa avem un alt mod de a reactiona la diferitele situatii de viata nefericite. Aceasta intelegere ne imprima o putere mai mare de acceptare si un simt mult mai accentuat al responsabilitatii fata de lucrurile care ni se intampla. E ca si cum aceasta putere ar veni si ne-ar face sa ne ridicam ochii din pamant si sa vedem ca nicio problema nu e fara solutie.

the-problem-is-not-the-problem-1920x1080-movie-quote-wallpaper-329-709964401
Zilnic, oamenii se sinucid, fac rau, „inghit” frica, ucid, traiesc in stres si in frica si asta deoarece in interiorul lor sunt blocati, nu au solutii, iar daca se intampla sa gaseasca solutii acestea sunt distructive sau autodistructive. O minte blocata nu va vedea solutii si nu isi va cultiva speranta de a da situatiei un final fericit. Acest gen de minte va cauta mereu sa iasa din starea de blocaj prin distrugere sau autodistrugere.
Cand mintea isi pierde calitatea ei esentiala, si anume, ratiunea, aceasta nu se mai poate descurca cu gandurile pe care ea insasi le considera reale. Intotdeauna, ratiunea gaseste o logica/situatie pozitiva, pe cand irationalitatii i se atribuie „calitatea” de a vedea amenintarea peste tot, credinta de a fi posibil si ceea ce este imposibil.

solutiile vietii

Orice minte care ramane in limitele normale de discernamant, crede ca acceptarea situatiei este o solutie.
De exemplu: un barbat parasit de o femeie are o ratiune distructiva gasind ca solutie de rezolvare a problemei agresivitatea, violenta chiar si sinuciderea sau crima, in cazuri extreme. Daca mintea nu-si pierde esenta(ratiunea), atunci el isi asuma responsabilitatea pentru situatia in care se afla, incepe un proces de autocorectare si isi invata lectia din situatia creata. Daca in trecut a fost violent sau a fost prea orgolios, acum va vrea sa-si corecteze aceste erori comportamentale. Se va autoprovoca sa gandeasca logic si rational, si sa aiba in viata cateva puncte de sprijin cum ar fi: speranta, adevarul si increderea.

908da43d1e1d7ac1fea917e855dd6433

Mintea rationala stie sa spere, sa creada ca situatia are rezolvare si ca ceva mai bun este posibil. Legile de baza ale mintii ne obliga sa credem ca mereu vor exista solutii pentru toate problemele noastre.
Daca nu credem in solutiile vietii riscam sa ne pierdem in actiuni distructive si in irationalitate. Mintea ni se blocheaza, iar ratiunea si logica sunt pierdute.
Viata are mereu solutii, indiferent de natura problemei. Important este ca mintea sa creada in ele si acestea apar.
Orice s-ar intampla, trebuie sa avem incredere ca va fi bine, multumita puterii vietii. Cu siguranta, aceasta ii va arata calea celui ce crede in ea.

7e385abde1ade0c255bfa60253774293

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: