Frumusetea este in ochii celui care priveste!

tumblr_ldikywaavb1qckw8vo1_500

Sa-l poti face pe celalalt constient de ceea ce poate, de calitatile sale, de ceea ce e valoros in el, sa-l incurajezi, sa-i multumesti, sa-i spui „esti bun”, asta e ceva cu adevarat puternic. Se poate spune ca e o forma de exprimare a iubirii, e ca si cum ti-ai incuraja tie calitatile, de a ti le evidentia in propria constiinta doar pentru ca ai puterea sa le vezi in alte persoane. Stim cu totii ca iubirea se manifesta subtil, ca ia o multime de forme, ca de fapt e o stare de spirit dar cu toate astea uneori ne autoprivam de ea si incepem sa ne plangem de lipsa ei. Manifestarea clara a acestei proiectii se regaseste in tendinta permanenta de a-i critica pe altii.

Daca nu iubim nu ajungem sa fim constienti cu adevarat, iar sa nu fii constient inseamna, sa nu poti sa vezi binele din preajma ta. Fara iubire simtim doar frica, respingem, suferim, uram, suntem orbi cu buna stiinta chiar daca iesirea e la un centimetru de respiratia noastra.
Iubirea inseamna sa fii constient de sine, iar sinele inseamna putere, puterea de a vedea frumusetea si succesul chiar si in esec.
Un subconstient programat negativ, programat pe „nu pot”, „nu am nicio solutie”, ” cineva imi face rau”, „am dat gres” sau programat sa gaseasca mereu vinovati, ne va obliga sa gandim, sa simtim si sa actionam fara iubire si gresit.
Liberul artbitru „doarme” atata vreme cat iubirea nu-i lumineaza mintea si nu-i deschide calea. Fara un liberul arbitru functional, pozitiv, omul se inlantuie de emotii negative, se simte privat de libertate. Sa revii la iubire inseamna sa revii la logica, la ratiune si la intelegerea naturii reale a existentei.
Gandurile negative, carora le atribuim intreaga noastra suferinta pe care o traim, nu sunt altceva decat gandurile carora noi le-am dat nastere, sunt expresiile inconstientei noastre.
Daca ajungi sa-l vezi pe altul frumos inseamna ca in constiinta ta el e frumos. Noi nu descriem lumea ci doar starea de constiinta in care privim lumea. Frumusetea e in ochii privitorului, mereu.
O constiinta luminata de iubire poate sa vada adevarul, sa vada binele, sa vada tot ce e bun de vazut in lumea asta.
Cel care vede binele, vede si adevarul iar prin adevar gasim sansa de a simti si intelege libertatea.

in-all-things-i-see-beauty

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: