Tu stii ce conteaza in viata?

Ceea ce observam ca se intampla in fiecare zi in toate colturile lumii pare ca tine sa ne arate ca vechile sisteme de gandire, de intelegere, de experimentare a vietii si de raportare la ce era odinioara „conceptul de putere” au intrat in insolventa. Puterea Eul omenesc se arata epuizata. Indiferent ca omul este bogat, sarac, frumos sau urat, papa sau gunoier, in momentul in care viata ii aduce evenimente necontrolabile si durereroase se vede nevoit sa-si recunoasca slabiciunea si lipsa de putere. Eul omenesc traieste sentimentul de a fi fortat sa agonizeze si sa se simta o victima a altor oameni, a circumstantelor vietii sau chiar a lui Dumnezeu.

Insasi viata are o putere teribila; prin intermediul vietii toate fiintele sunt chemate la vindecare, la constientizare, la autocorectare si, mai ales, la responsabilitate. Nu exista exceptie! Legea care face ca pamantul sa se roteasca iar noi sa credem ca stam pe loc, ca nu stam in cap si nici nu picam in gol, ca asteroizii, ne obliga pe noi „la o rotire”corecta. In momentul in care (decidem sa) actionam  distructiv, gandim aiurea, traim gresit si facem lucruri urate, crezand – cu naivitate- ca nu conteaza, legea vietii ne corecteaza din mers. Daca nu s-ar intampla asa, lumea s-ar fi prabusit de mult.

Intamplarile care ne pun cu fata la pamant, care ajung sa ne arda si sa ne doboare pana in stadiul in care simtim ca am scapat fraul oricarei explicatii si intelegeri, intamplari care ne fac sa ne intrebam daca nu cumva Dumnezeu are o logica absurda sau ca el exista, nu sunt altceva decat efectele bumerang ale legii care ne obliga sa ne constientizam existenta.

Cazut la pamant nu poti privi decat in sus” -Chris Simion

Posted @ QUOTEZ.CO

Trebuie sa ne trezim, sa gandim, sa analizam ceea ce facem, cine suntem, care este rostul nostru pe pamant, ce conteaza si ce nu conteaza. Pierderile, durerile vietii dar si nenumaratele drame care insotesc omul de-a lungul vietii nu sunt altceva decat niste trambuline pentru evolutie. E ca si cum viata ne-ar arunca un suras de atentionare, dar un suras direct in moalele capului, pentru a ne aminti ca ceea ce ni se intampla are un sens, de care ne vom da seama mai devreme sau mai tarziu. Crosetam zi de zi la nefericirile noastre, constient sau nu, transpiram ganduri, actiuni si trairi iresponsabile pana in momentul in care trebuie sa facem drumul in sens invers.

Observ cu tristete faptul ca am ajuns in stadiul in care nu mai stim care sunt valorile vietii. Vietile noastre au ajuns sa depinda de lucruri, de oameni, de starea vremii, de situatia politica, efectiv de tot soiul de inchipuiri ale mintii.

Ce conteaza cu adevarat pentru fiecare dintre noi? Nu oamenii, care azi ne iubesc, maine ne parasesc sau ne uita, nu lucrurile, pe care azi le avem, maine nu le mai avem, cat ceea ce traim in relatia formata cu oamenii si cu lucrurile.

Aceasta-i marea eroare umana, eroare din care se trage suferinta, greseala care duce dintr-o pierdere in alta, caci am ajuns dependenti de lucruri inconsistente si am pierdut legatura cu iubirea din noi, cu ceea ce conteaza cu adevarat in viata fiecaruia dintre noi: sufletul nostru.

d19a72c4da9ea9061816c51603e8fe69

Anunțuri

3 comentarii

  1. Ce conteaza pentru mine in viata??? Sa fiu fericita!!!!

  2. Ce conteaza cu adevarat pentru fiecare dintre noi? Nu oamenii, care azi ne iubesc, maine ne parasesc sau ne uita, nu lucrurile, pe care azi le avem, maine nu le mai avem, cat ceea ce traim in relatia formata cu oamenii si cu lucrurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: